top of page

Asiatisk nudelsallad med grillade grönsaker

  • annanordberg
  • Sep 1, 2024
  • 1 min read

4 pers


1 pkt äggnudlar (eller risnudlar för veganskt/glutenfritt)

2 pak choi

1 broccoli

1 liten påse babyspenat

4 salladslökar

En näve jordnötter

En näve koriander


Dressing:

1 dl ljus soja

0,5 dl risvinäger

3 msk fisksås

3 msk sesamolja

1 msk farinsocker (eller råsocker)

1-2 chili

2 lime, saften

0,5 dl vatten

0,5 dl finhackad koriander


Gör så här:

  1. Tänd grillen.

  2. Blanda alla vätskor till dressingen i en skål. Rör i socker tills det löses upp. Blanda ner finhackad chili och koriander.

  3. Hacka jordnötter och skär salladslöken i skivor.

  4. Koka nudlar enligt anvisning, skölj i kallt vatten och dela ev i mindre bitar (lägg nudlar på skärbräda och skär med kniv).

  5. Skär av blasten på pak choi och skör blasten i mindre bitar, lägg åt sidan.

  6. Dela broccolin.

  7. Grilla pak choi och broccoli så att de får fin grillyta. Dela i mindre bitar efter grillning.

  8. Blanda nudlar med grillade grönsaker, spenat och salladslök (behåll lite till garnering). Vänd ner dressing. Strö över jordnötter, koriander och salladslök.

  9. Servera som den är eller med grillad lax (tex en halv sida med skinn)


Drick tex en fruktig Riesling till, inte alltför torr.


Comentarios


Prenumerera på recepten!

Tack för att du prenumererar!

©2024 by Anna Nordberg. Powered and secured by Wix

bottom of page