Fisksoppa med tomat och potatis
- annanordberg
- Sep 2, 2024
- 1 min read
250g kolja
1/2 sats tomatsås (se separat recept), alt 5 dl färdig tomatsås med chili
1 msk dillkrydda
1-2 dl vatten
100g körsbärstomater
250g potatis
2 fiskbuljongtärningar
Smörstekta krutonger
Svartpeppar
Citron
Gör så här:
Tärna potatisen. Skär koljan i mindre bitar. Tärna tomaten.
Koka upp tomatsåsen, späd med lite vatten på, tillsätt dillkrydda och smula ner buljong. Låt koka upp.
Lägg ner potatistärningar och puttra på medelhög värme i ca 10-12 min.
Lägg ner fisken och tomater och låt sjuda 2 min.
Smaka av med citron och svartpeppar.
Servera med krutonger.
Drick t.ex. en albarino till.
Comments