Krämig tomat- och halloumipasta
- annanordberg
- Oct 26, 2024
- 1 min read
4 port pasta (gärna gnocchi)
2 vitlöksklyftor
200 g cocktailtomater
400 g svensk grillost, gärna ekologisk
1 msk olja
1 dl vatten
3 dl crème fraiche
1/2 kruka persilja, hackad
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk chiliflakes
salt och peppar
65 g babyspenat
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara 1/2 dl av pastavattnet, utifall du behöver späda ut såsen.
Skala och skiva vitlöksklyftorna. Dela tomaterna på hälften.
Grovtärna och stek halloumin i oljan i en stekpanna. Lyft upp på hushållspapper.
Vänd ner vitlöken och fräs på låg-medelvärme någon minut. Tillsätt chili och oregano, fräs ngr sekunder.
Tillsätt vatten och crème fraiche. Låt det börja puttra lite. Vänd ner spenat, puttra 1 min.
Vänd ner tomaterna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.
Blanda pastan med såsen och vänd ner halloumin. Toppa med hackad persilja. Krydda ev med lite extra peppar.

Comentarios