top of page

Krämig tomat- och halloumipasta

  • annanordberg
  • Oct 26, 2024
  • 1 min read

4 port pasta (gärna gnocchi)

2   vitlöksklyftor

200 g cocktailtomater

400 g svensk grillost, gärna ekologisk

1 msk  olja

1 dl  vatten

3 dl  crème fraiche

1/2 kruka persilja, hackad

1 tsk torkad oregano

1/2 tsk chiliflakes

salt och peppar

65 g  babyspenat


Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara 1/2 dl av pastavattnet, utifall du behöver späda ut såsen.

  2. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Dela tomaterna på hälften.

  3. Grovtärna och stek halloumin i oljan i en stekpanna. Lyft upp på hushållspapper.

  4. Vänd ner vitlöken och fräs på låg-medelvärme någon minut. Tillsätt chili och oregano, fräs ngr sekunder.

  5. Tillsätt vatten och crème fraiche. Låt det börja puttra lite. Vänd ner spenat, puttra 1 min.

  6. Vänd ner tomaterna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.

  7. Blanda pastan med såsen och vänd ner halloumin. Toppa med hackad persilja. Krydda ev med lite extra peppar.



Comentarios


Prenumerera på recepten!

Tack för att du prenumererar!

©2024 by Anna Nordberg. Powered and secured by Wix

bottom of page