Ljuvlig semifreddo med Nutella och kanderade hasselnötter och hallon
- annanordberg
- Sep 29, 2024
- 1 min read
1 burk kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
1 dl Nutella
1 pkt färska hallon
Nutellasås:
1 dl nutella
0,5 dl grädde
Kanderade nötter:
1 dl socker
1 msk smör
1 dl skållade/skalade hasselnötter
Gör så här:
Vispa grädde lätt med elvisp.
Rör ihop grädde, mjölk och hälften av Nutellan. Vispa med elvisp tills blandningen tjocknar.
Rör ner resten av Nutellan så att det bildas ”spår” av Nutella
Lägg glassen/demografin i plastburkarna med lock. Låt stå i frysen minst 6 timmar, gärna över natten.
Lägg upp i portionsskålar, ringla Nutella-sås över (se nedan). Toppa med kanderade nötter (se nedan) och färska hallon. Eiswein eller Setubal passar fint till!
Kanderade nötter:
Hacka skalade hasselnötter grovt. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
Smält sockret i en tjockbottnad kastrull. Låt det smälta sakta, utan att röra. När det börjat få en gyllene ton, tillsätt smöret och rör om. Ta av från plattan.
Häll nötterna i det smälta sockret. Bred snabbt ut på bakplåtspapper.
När allt har stelnat, lossa från pappret och bryt i mindre bitar.
Sås:
Lägg alla ingredienser i en kastrull och rör med handvisp under uppvärmning.
Ta bort kastrullen från värmen så snart vispgrädden och nutellan smält ihop och du har en jämn sås.
Häll upp såsen i en skål, kan serveras varm eller kall.

Comments