top of page

Quinoa-sallad med vita bönor, rostade kikärtor, örtdressing och parmesan

  • annanordberg
  • Sep 9, 2024
  • 1 min read

Ingredienser:

2 dl quinoa

1 frp färdigkokta vita bönor, avrunnen och sköljd

1 frp fördigkokta kikärtor, avrunnen och sköljd

1 tsk cayennepeppar

1 tsk vitlökspulver

1 msk olivolja

50-100g parmesan, hyvlad (kan uteslutas)

1/2 gurka

1 tomat

1 liten rödlök

Salt och peppar


Örtdressing;

1,5 dl olivolja

1 liten citron, saft och skal

1 stort knippe basilika

1 stort knippe persilja

1 tsk chiliflakes

Salt


Valfritt:

Chorizo (av ekologiskt kött eller vegansk)


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Tillaga quinoa enligt instruktioner.

  3. Blanda kikärtor med olivolja, cayennepeppar, vitlökspulver och salt. Lägg på ugnssäker plåt, rosta i ca 15 min.

  4. Mixa ingredienserna till dressingen.

  5. Tärna gurka och tomat fint. Blanda med bönor och ljummen quinoa, och 2/3 av dressingen.

  6. Lägg upp blandningen på stort fat. Strö över rostade kikärtor (hälften kan läggas i skål och serveras extra vid sidan om) och hyvlad parmesan.

  7. Drissla över resten av dressingen. Fungerar utmärkt som egen rätt, eller som tillbehör till exempelvis grillad chorizo.


Rätten är naturligt glutenfri. Uteslut parmesan för veganskt och laktosfritt.


Vintips: Medelfylligt och elegant Barbera d’Alba, Etna Rosso eller mjuk Rioja crianza. Föredrar du vitt så kanske en Pinot Blanc eller Soave Classico. Malbec blir finfint om rätten avnjuts med chorizo.



Comments


Prenumerera på recepten!

Tack för att du prenumererar!

©2024 by Anna Nordberg. Powered and secured by Wix

bottom of page