Tomatsallad med räkor och dragonmajonnäs
- annanordberg
- Sep 17, 2024
- 1 min read
Ingredienser:
500g cocktailtomater, blandade färger
500g stora räkor, frysta och oskalade
1 avokado
1/2 gurka
1 pkt gröna linser, färdigkokta och sköljda
1 liten rödlök
2 ägg (valfritt)
Citronsaft
Salt och svartpeppar
1 tsk olivolja
Dragonmajonnäs:
2 äggulor
1 msk dragonvinäger
2 kvistar färsk dragon
1-2 dl neutral olja
Salt och peppar
Gör så här:
Skala de tinade räkorna.
Koka äggen i 7 minuter. Låt svalna, skala och dela i halvor.
Majonnäs: lägg äggulor, vinäger och repad dragon i en bunke. Mixa i olja under vispning till en lagom tjock konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Halvera tomater, skär gurka och avokado i tärningar (blanda avokado med lite citronsaft). Skiva rödlöken.
Blanda linser med olivolja, salt och peppar. Häll upp på ett fat och toppa med grönsaker, lök och räkor. sakta och peppra ev en omgång till.
Servera med majonnäs och ägghalvor.
Inspirerat av ett recept i Allt om mat nr 11/2017.
I glaset har du en Grüner Veltliner eller en torr Riesling.
Rätten är naturligt glutenfri och laktosfri. Kan göras ovovegetarisk om du skippar räkorna. Vegansk om du dessutom skippar äggen, tar lite extra avokado och mixar vegansk mayonnäs med 5 repade kvistar dragon och en liten skvätt dragonvinäger.

Comentarios